Pachet ParoSmile Basic
lei 2000
- Consultatie generala (plan de tratament si poze intraorale)
- Pachet profilaxie (detartraj cu ultasunete, periaj profesional, air flow, fluorizare)
- Consultatie medic specialist (parodontometrie)
- Detartraj subgingival
- 2 sedinte decontaminare laser
- Aplicare revelator placa + airflow la fiecare sedinta
Pachet ParoSmile Complete
lei 4000
- Consultatie generala (plan de tratament si poze intraorale)
- Consultatie medic specialist (parodontometrie)
- Pachet profilaxie (detartraj cu ultasunete, periaj profesional, air flow, fluorizare)
- Detartraj subgingival
- 2 sedinte decontaminare laser
- 1 sedinta chiuretaj subgingival ambele arcade
- Aplicare revelator placa + airflow la fiecare sedinta
Tratament Parodontoza – Terapie cu Laser
Ce este parodontoza?
Parodontoza sau boala parodontala reprezinta un set de afectiuni inflamatorii care afecteaza tesuturile din jurul dintilor. Afecțiunea poate să ducă, în timp, la pierderea dinților, pentru că osul și țesutul care îi susține se distruge.
Intr-un stadiu timpuriu, denumit gingivita, gingiile devin rosii, umflate si pot sangera. În următoarea etapă a afecțiunii, gingivita netratată evoluează într-o parodontită. Această boală parodontală este detectată, de cele mai multe ori la 40-50 de ani, astfel tratarea ei devine dificila.
Printre simptomele parodontozei se numara sangerarile gingivale, retragerea gingiei, depunerea tartrului la baza dintilor, respiratie urat mirositoare, mobilitatea dintilor si formarea pungilor parodontale. Lăsată netratată, parodontoza nu doar că duce la pierderea dinților, dar poate favoriza și apariția altor probleme de sănătate, precum infarctul, astmul sau artrita reumatoidă.
Cum se trateaza parodontoza?
Se stie faptul ca principalul factor in aparitia PARODONTOZEI (bolii parodontale) este placa bacteriana. Aceasta se formeaza in timp, din cauza unei periaj dentar incorect efectuat si din lipsa igienizarii periodice a dintilor de catre medicul stomatolog. Principalul tratament al parodontozei este tratamentul antimicrobian asociat cu un tratament anti-inflamator
Protocolul LASER pentru tratarea parodontozei este alternativa ideala la tratamentul parodontal clasic, efectuat cu chiurete manuale si bisturiu pentru a face un lambou conventional. Procedura LASER este conceputa pentru a va oferii un tratament de regenerare mult mai rapid si mai putin dureros, fiind cel mai minim invaziv tratament al parodontozei.
Parodontoza este o boala ce nu poate fi vindecata. Prin interventie realizate in cabinetul stomatologic se realizeaza doar incetinirea sau stoparea evolutiei acesteia.
1.Tratamentele non-invazive
Acest tratament este recomandat pentru stadiile incipiente ale parodontozei.Datorita beneficiilor aduse de lumina laser de diverse frecvente si intensitati asupra tesuturilor biologice, tratamentul cu laser este cel mai indicat in tratarea parodontozei. Lumina laserului ajuta la decontaminarea zonei afectate si stimuleaza vindecarea. Prin terapia cu laser se distrug bacteriile aflate subgingival si se bio-stimuleaza tesuturile moi din vecinatatea radacinilor. Un alt avantaj reprezentat de tratamentul cu laser este reprezentat de vindecarea insotita de retractii gingivale minime, comparativ cu celelalte tipuri de tratament. Retractia gingivala este un semn pozitiv de vindecare a tesuturilor moi din jurul dintilor. Cu cat punga parodontala este mai mica, cu atat retractia este mai insignifianta. Orice tratament parodontal produce un grad de retractie gingivala direct proportional cu adancimea pungilor parodontale si cu gradul de invazivitate al tratamentului.
•Chiuretajul subgingival in camp inchis cu Laser
Acest tratament este recomandat pentru stadiile medii ale parodontozei. Igienizarea subgingivala se realizeaza cu ultrasunete cu anse specifice patrunzand cu instrumentele pe langa radacina dintelui in alternanta cu laserul.
2.Tratamentele invazive
•Chiuretajul in camp deschis
Aceasta interventie chirurgicala este recomandata in stadiul mediu spre avansat al parodontozei si presupune taierea si decolarea gingiei de pe os, urmata de curatarea zonei afectate si suturarea gingiei .
Procedura este mai putin dureroasa si complicata decat este prezentata mai sus. Timpul de cicatrizare completa a tesutului si disparitia oricarei senzatii neplacute este de 10 zile.
•Grefe gingivale
Utilizarea acestei grefe este indicata pentru a preveni aparitia cariilor la radacina dintelui, acolo unde nivelul gingiei este scazut. Reusita tratamentului parodontal depinde de experienta si profesionalismul medicului care realizeaza interventia chirurgicala, dar succesul pe termen lung al tratamentului este in mainile pacientului.
Atat tratamentul invaziv chirurgical cat si tratamentul non-invaziv cu laserul, se completeaza obligatoriu cu controale si mentenanta periodica profesionala ( la fiecare 3 luni sedinta de igienizare – detartraj, periaj profesional si airflow).
Avantaje ale Tratamentului Parodontozei – Terapie cu Laser
• Scade adeziunea tartrului la nivelul radacinii dintilor
•Traumatism minim asupra tesuturilor gingivale moi
•Biostimulare
•Decontaminarea pungilor parodontale si distrugerea bacteriilor
•Retractii gingivale minime
•Vindecare accelerata a zonei afectate
•Efecte benefice vizibile inca din prima saptamana
Tratamentul cu laser este parte integrata in procesul de stopare al parodontozei, iar ulilizarea lui in lipsa unei curatari mecanice a radacinilor si a unei igiene orale corespunzatoare, nu permite obtinerea si mentinerea rezultatului dorit pe termen lung.